Om os

Fortexa sælger industrielle produkter såsom sengetøj, dyner, puder, tæpper, madrasser, duge, servietter, frotte, viskestykker, metervarer samt en række andre tekstilprodukter til vaskerier, hospitaler og den offentlige sektor, hoteller, rederier, cruise lines, flyselskaber, industrivirksomheder og andre professionelle slutbrugere og B2B kunder. Fortexa har været i branchen i mange år og har en historie, der går mere end 100år tilbage, ja – rent faktisk går firmaets historie tilbage til 1696. Fortexa har haft egen tekstilproduktion både i Danmark og senere i England. I dag foregår produktionen af de tekstiler Fortexa sælger i Ægypten, Indien, Pakistan, Kina, Tyrkiet og andre lande. Fortexa er ejet af B6 Gruppen.

Fortexa får i dag produceret tekstilerne hos producenter forskellige steder i udlandet. Vores leverandører udvælges meget nøje, og vi har et tæt samarbejde med vores hovedproducenter i Ægypten og Pakistan, Indien og Kina. Hovedproducenterne arbejder med kvalitetsledelse efter ISO 9002, er miljøcertificeret efter ISO 14001 og leverer Oeko-Tex produkter til os. En meget stor del af af produkterne leveres med miljømærket Blomsten. For os er miljø en vigtig faktor i vores forretningsstrategi, og vi lægger stor vægt på, at vores producenter overholder en række etiske, sociale og arbejdsmiljømæssige forhold på deres fabrikker.

Vores kunders totaløkonomi er en meget vigtig faktor i vores forretningsstrategi, og netop vort gode, langsigtede samarbejde med vores udenlandske hovedleverandører gør, at vi har mulighed for at sælge til konkurrencedygtige priser. Vores store viden om vores kunders arbejdsmetoder i vaskerierne, samt kendskab til deres håndtering af tekstilerne giver os mulighed for at levere et produkt med de kvaliteter og specifikationer, der er tilpasset det enkelte vaskeris krav og ønsker.

Foruden standardprodukter har firmaet stor know-how omkring kundespecifikke produkter, – sengetøj med trykt navn, indvævet navn og logo m.v. Andre specielprodukter som thermo- og flonels / ambulance tæpper samt brandhæmmende sengetøjsprodukter indgår ligeledes i firmaets produktudbud. Dyner, puder og madrasser af forskellige typer er et stadig større produktområde hvor produkter primært er produceret i Europa. For Fortexa er det vigtigt, at produkterne laves ud fra en idé om kvalitet og den bedste totaløkonomi for brugeren. Firmaets know-how om tekstiler, brugen af disse samt en dialog med kunden om udvikling og forventninger er med til at sikre et konstant højt kvalitetsniveau på de leverede produkter fra Fortexa.

Indenfor alle produktgrupper har vi et standardsortiment, som leveres fra vores lager i Danmark. Derudover udgør en betydelig del af vores arbejdsområde også specialproduktion af sengetøj, dækketøj, frotte og køkkentøj, hvor vi producerer efter kundernes egne specifikationer og instruktioner, fx kundens specielle krav til tekniske specifikationer, design og konfektionering. Specialproducerede tekstiler, fx sengetøj med indvævet navn, kan ligeledes leveres som et Oeko-Tex produkt og nogle af dem med miljømærket Blomsten.

Fortexa indgår i dag i B6 Gruppen.